In een levensbedreigende situatie bel je direct 112. Niet levensbedreigend, wel spoed? Je kunt ons bereiken op 073 599 37 03. Buiten de openingstijden van onze praktijk staat de huisartsenpost voor je klaar, te bereiken op 088 876 5050.
Afspraak
Alle patiënten van 16 jaar en ouder kunnen direct een afspraak maken via het portaal. Als ouder kun je voor afspraken voor kinderen jonger dan 16 jaar gebruikmaken van je eigen account. Twijfel je of je wel een afspraak nodig hebt? Check je gezondheidsklacht bij 'ik wil graag een afspraak maken' of vraag het online aan je huisartsen. Wil je liever de assistente aan de lijn? Bel 073 599 37 03.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van jouw contact (dat heet traige). Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van jouw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met jouw informatie om te gaan.
Wanneer de huisartsenpraktijk dicht is, kun je de huisartsen spoedpost bellen, maar let op: De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen alleen wanneer je dringend medische zorg nodig hebt. Er is sprake van spoed. Is er geen sprake van spoed? Dan wacht je tot de volgende werkdag en bel je je eigen huisarts. Wil jij meer informatie over wanneer je de huisartsenpraktijk belt en wanneer je de huisartsen spoedpost belt? Klik dan op onderstaande link. Deze website is gemaakt door de huisartsenposten in Brabant.
Twijfel je of je naar de huisarts moet met jouw specifieke klacht? Op moetiknaardedokter.nl vind je meer informatie over jouw klacht en wanneer je contact op moet nemen met de huisarts.
Download de gratis app
Je vertelt de app wat jouw geslacht is, hoe oud je bent, waar je last van hebt en wat jouw klacht is. De app bepaalt aan de hand van jouw symptomen of én wanneer contact met de huisarts nodig is. Op die manier weet je wat je moet doen en voorkom je onnodig wachten bij de huisarts of huisartsenpost. Download hier voor Google Play of AppStore.
De MedGemak app is speciaal gemaakt voor je smartphone en biedt een aantal voordelen bovenop MijnGezondheid.net. Dit kun je met de MedGemak app:
- Veilig én snel inloggen
- Handige inneemwekker voor je medicijnen instellen
- Een foto of bijlage meesturen als je online een vraag stelt aan je huisarts
- Een afspraak inplannen bij je huisartsenpraktijk
Aan de slag met de MedGemak app
Stap 1: Nog geen MijnGezondheid.net account? Vraag hier je account aan
Stap 2: Download hier gratis de MedGemak app
Stap 3: Koppel de app aan jouw MijnGezondheid.net account
Stap 4: Voer in de MedGemak app jouw activatiecode en geboortedatum in en registreer je toestel. Jouw activatiecode vind je in MijnGezondheid.net.
Heb je een vraag voor je huisarts? Stel je vraag heel eenvoudig online via jouw portaal (e-consult). Je kunt ook eenvoudig foto’s of documenten meesturen. Dit gebeurt op een beveiligde manier. Je ontvangt op werkdagen binnen 48 uur antwoord.
Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek kritisch te kijken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.
Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 073 599 37 03. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.
Ja, als je 16 jaar of ouder bent maak je zelf de afspraak bij de huisartsenpraktijk. Als ouder mag je mee als jouw kind daar toestemming voor geeft. Jongeren vanaf 16 jaar beslissen zelfstandig en hebben een zelfstandig recht op informatie. Een uitslag wordt dan ook niet gedeeld met de ouder (zonder toestemming) en het dossier is uitsluitend inzichtelijk voor de jongere. Ook mogen jongeren van 16 jaar of ouder zelf beslissen over een eventuele behandeling.
Wil je een afspraak maken voor bijvoorbeeld je moeder, oom of een van je kinderen? Dat kan! Vermeld bij het maken van je afspraak goed om welke persoon het gaat. LET OP: gebruik voor het online afspraak maken wel het account van degene voor wie de afspraak bedoeld is. De accounts zijn gemakkelijk te koppelen in het portaal als je verantwoordelijk bent voor deze persoon. Zo ontstaat er geen verwarring en komen de gegevens in het goede dossier terecht.
Als je verhinderd bent kun je jouw afspraak in jouw portaal afzeggen. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijk 24 uur vóór de afspraak. Lukt dit niet? Bel dan met de assistente via 073 599 37 03.
Helaas gebeurt het nog regelmatig dat een patiënt niet voor een afspraak komt opdagen. Dat is niet alleen vervelend voor onze praktijk, maar ook voor een andere patiënt, die in de verloren tijd geholpen had kunnen worden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen wij een bedrag voor een gemist consult in rekening brengen.
Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen, dat er altijd iets kan gebeuren, waardoor je een gemaakte afspraak bij de huisarts niet kunt nakomen. Afhankelijk van het tijdstip van de gemaakte afspraak is het ook denkbaar, dat het niet tijdig lukt tevoren deze afspraak bij de assistente af te zeggen. Echter wij gaan ervan uit, dat als de afspraak ineens niet kan doorgaan, je zo snel mogelijk de assistente hiervan op de hoogte stelt.
Zonder tijdige annulering van jouw afspraak (bij huisarts, assistente en praktijkondersteuner), is het sinds 1 januari 2021 toegestaan de gederfde consulttijd bij je in rekening te brengen. Deze tijd kunnen we niet bij jouw zorgverzekeraar declareren. Je zult hiervoor een rekening ontvangen.
Voor eenvoudige en korte vragen kun je gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Hiervoor bel je bij voorkeur ’s ochtends tussen 08.00 en 10.00 uur met de assistente via 073 599 37 03. De huisarts belt je terug. Blijf telefonisch bereikbaar. Meestal kan de vraag ook online beantwoord worden. We adviseren om je vraag eenvoudig via jouw portaal te stellen en de huisarts zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Een reguliere afspraak bij de huisarts duurt 10 minuten.
Heb je meerdere vragen of wil je een gesprek, dan kun je bij het maken van je afspraak een dubbele afspraak inplannen. Dit zijn 2 afspraken achter elkaar, zodat het een dubbel consult wordt. Twijfel je over hoeveel tijd je nodig hebt? Overleg dit dan telefonisch met de assistente via 073 599 37 03.
Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. Soms zien ze er een beetje bloemkoolachtig uit. Ze komen vooral voor op handen en voeten. Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus. Wratten kunnen geen kwaad en hoeven alleen behandeld te worden als je er veel last van hebt. Wratten verdwijnen meestal vanzelf zonder littekens. Als je weinig last hebt van de wratten kun je het beste afwachten en niets doen. Heb je veel last van je wratten, zoals pijn of irritatie? Dan kun je een afspraak maken voor een behandeling via 073 599 37 03.
Moedervlekken ontstaan door een ophoping van een bruine kleurstof in de huid. Ze kunnen verschillende vormen en grootte aannemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vlak, hobbelig, rond of ovaal zijn. Moedervlekken kunnen geen kwaad en geven over het algemeen geen klachten.
In sommige gevallen kan er een afwijkende moedervlek ontstaan wat een voorteken kan zijn van huidkanker. Je neemt contact met ons op als:
- de moedervlek geen onafgebroken kleur of vorm heeft
- de moedervlek kleuren bevat als blauw, rood, wit of zwart
- de moedervlek 6 millimeter of groter is
- de moedervlek ineens veranderd van vorm, dikte, grote en kleur
- de moedervlek jeukt
- de moedervlek bloed
- er zweertjes of korstjes op je moedervlek komen
Door psychische klachten heb je minder plezier in het leven. Je maakt je misschien veel zorgen, denkt steeds aan angstige situaties of bent snel geïrriteerd. Je kunt je moeilijk concentreren, bent verward of slaapt slecht. Ook kun je er lichamelijke klachten bij hebben, zoals hoofdpijn, hartkloppingen, nekpijn of maagklachten.
Heb je een van deze klachten? Dan is het goed om hulp te zoeken. Je kunt je vraag of zorg aan ons voorleggen door online een afspraak te maken. We bekijken samen met jou wat er speelt en zorgen ervoor dat jij gepaste hulp krijgt van een psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Vind je het fijner om eerst een assistente te spreken? Bel dan 073 599 37 03.
Heb je een afspraak gepland, maar heb je vooraf nog een vraag over deze afspraak? Stel deze dan gerust aan de assistente via 073 599 37 03.